viernes, 19 de agosto de 2022

VUELVE EL MERCADO MEDIEVAL A CALAFELL


El Mercat Medieval de Calafell torna a la programació cultural del municipi, després de dos anys de no poder-se celebrar a causa de la pandèmia. La 23a edició del Mercat se celebrarà del 31 d’agost al 4 de setembre, als carrers del nucli antic i al Castell de la Santa Creu.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mònica Trepat, explica: “Mira que ho hem dit vegades aquest estiu, però és que estan tornant totes les grans activitats culturals que havien quedat interrompudes per la pandèmia, o només s’havien pogut celebrar amb grans restriccions o formats reduïts”.

La regidoria afegeix: “Estem molts contents de poder recuperar el Mercat Medieval, perquè és una activitat amb molta trajectòria, que sempre ha aplegat milers de visitants i que significa, a més, una gran dinamització econòmica del nucli antic”.

Les activitats ja començaran el 31 d’agost, amb contacontes medievals i tallers infantils de temàtica també medieval. El Mercat obrirà divendres 2 de setembre, a les 17 hores, amb tot de paradetes, demostracions d’oficis antics i espectacles itinerants. A la mateixa hora obrirà el Campament Medieval, situat a la Bòbila.

El primer gran acte serà, aquell mateix dia, el sopar medieval, a partir de les 21 hores, a la plaça de Catalunya. Tothom pot portar-se la teca de casa, però a més la taverna que hi haurà a la mateixa plaça oferirà un menú, a 12 euros, amb amanida, graellada i beguda. Serà un sopar amenitzat per l’espectacle “La Màgia Mistika”, a càrrec de Mag Esparragow i Òscar Sanjuan.

El dissabte i el diumenge, dies 3 i 4 de setembre, el mercat serà obert d’11 del matí a les 10 de la nit, amb la mateixa fórmula de paradetes, exhibicions i espectacles itinerants.

La nit de dissabte se celebra l’altre gran acte individual del mercat medieval. És l’espectacle musical al Castell, que començarà a les 22:30 hores. El grup La Torna representarà “Un viatge al passat”, un diàleg entre el passat i el pressent amb melodies tradicionals i composicions pròpies modernes. Els intèrprets seran: Abel Batlles, tarota i gralla; Jordi Gabarrós, percussions; Jesús Parra, cistro; i Jordi Ruano, tarota i veu. Les entrades, a 7 euros, poden adquirir-se anticipadament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario