miércoles, 1 de junio de 2022

ABSUELTOS DEFINITIVAMENTE EL ALCALDE Y EXALCALDE DE CALAFELL

 


L'Audiència provincial ha tancat definitivament el cas de la masia de Cal Perotet i ha confirmat l’absolució de l’actual alcalde de Calafell, Ramon Ferré, l’exalcalde Jordi Sánchez i un tècnic municipal. Queden declarats innocents del delicte de prevaricació que se'ls atribuïa. Descartada del tot la responsabilitat penal, decau també definitivament la responsabilitat civil de l’Ajuntament. La sentència no admet més recursos i, per tant, és ferma.

En una resolució del 23 de maig passat, la secció segona de l’Audiència desestima el recurs de Sunway SL contra la sentència dictada al desembre pel jutjat penal número 2 de Tarragona. Aquella sentència rebutjava les pretensions de l’empresa, l’única que encara pledejava després que la fiscalia retirés les acusacions. El ministeri públic també s’ha oposat al recurs de l’empresa.

L’any 2016 ja havia quedat tancada definitivament la via contencioso-administrativa, per la qual cosa aquest afer, que es remunta a l’any 2008, ja és història.
Un cas que ha durat gairebé 14 anys

L’alcalde, Ramon Ferré, s’ha mostrat satisfet del fet que es pugui passar pàgina d’aquest afer. “Nosaltres ja sabíem que érem innocents i que havíem actuat sempre d’acord amb la llei”, ha dit. Però, ha recordat, “defensar l’interès general ens ha comportat una acusació injusta, i de vegades delirant, que ha durat gairebé 14 anys”.

Ferré explica també: “Ens havien arribat a atribuir actes ‘omissius’ en períodes en què l’exalcalde i jo mateix havíem estat a l’oposició i el tècnic, en excedència a un altre ajuntament. Un despropòsit total que ens abocat a situacions d’indefensió. I això, jugant-nos no la inhabilitació, sinó penes de presó altíssimes, per coses que no havíem fet”.

L’alcalde conclou que “a partir d’ara Cal Perotet deixa de ser una arma llancívola a la política local, que ha estat usada molt injustament durant anys”.

MÉS INFORMACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario