viernes, 10 de junio de 2022

CALAFELL: PRESUPUESTOS PARTICIPATIVOS 2023

 


Dilluns vinent, 13 de juny, comença el període de presentació de propostes per als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell per a l’any 2023. El termini estarà obert fins al proper 29 de juliol. La presentació pot fer-se mitjançant la plataforma electrònica Decidim Calafell, però també s’habilitarà un canal presencial.

Com l’any passat, l’import màxim de cada proposta no podrà superar els 200.000 euros. La quantitat sotmesa a votació ciutadana continua sent de 500.000 euros, limitant el cost de les propostes a un topall de 200.000 euros. Amb aquest màxim es vol diversificar les propostes que acabin realitzant-se i que no tota la partida sigui copada per un únic projecte.

Un cop més la presentació de propostes està oberta a persones empadronades i no empadronades, mentre que a les votacions podran participar-hi només els empadronats, sempre a partir dels 16 anys.

Recordem que les propostes que la ciutadania pot proposar i han d’estar relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, ha explicat que “amb aquest sistema, l’objectiu d’esdevenir un municipi del tot sostenible el podrem aconseguir amb la intervenció de tota la ciutadania”.

Un cop acabat el termini de presentació de propostes, el calendari dels pressupostos participatius serà el següent:
  • Estudi tècnic de les propostes: entre l’1 i el 26 d’agost de 2022.
  • Estudi de propostes per part del Consell Ciutadà: 8 de setembre de 2022.
  • Votacions de les propostes: entre el 16 de setembre i el 28 d’octubre de 2022.
  • Incorporació de les propostes guanyadores al pressupost per a 2023: durant el mes de novembre de 2022.
Si no disposeu de connexió a internet, o no esteu avesats a fer servir plataformes electròniques de participació, podeu anar al centre cívic Cinema Iris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol, de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores. Hi trobareu equip informàtic amb connexió i suport humà perquè us pugueu registrar i presentar la vostra proposta.

A més, hi haurà una carpa itinerant des de la qual també podreu presentar propostes. El calendari és el següent:
  • 21 de juny: mercadal de Calafell.
  • 24 de juny: mercadal de Segur de Calafell.
  • 9 de juliol: recinte de la piscina de la urbanització Mas Romeu.
  • 12 de juliol: mercadal de Calafell.
  • 25 de juliol: mercadal de Segur de Calafell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario