lunes, 13 de junio de 2022

CHOQUE DE TRENES EN VILASECA (Última hora)



El balanç final del xoc entre dos trens a Vila-seca aquest diumenge a la nit és de 29 persones ferides, cinc de les quals en estat greu. Segons ha informat Protecció Civil de la Generalitat en un comunicat, del total de ferits, 22 van ser traslladats a centres sanitaris: cinc als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII de Tarragona i els 15 restants a Salou, Cambrils i Vila-seca.

Cal recordar que els fets van tenir lloc aquest diumenge a les 21.54 hores, a la sortida de Vila-seca —en sentit sud—, quan una locomotora i un tren Regional, que feia el trajecte entre Barcelona (19.43 hores) i Tortosa (22.20 hores) amb 75 passatgers a bord, van xocar frontalment.

Arran de l'accident es va activar el Pla FERROCAT en fase d'alerta, tancant-se poc abans de dos quarts d'una de la matinada, quan s'ha atès tots els afectats i s'ha establert un servei alternatiu per carretera entre Tarragona i Móra i Tortosa.

Una errada mecànica en el sistema de frens de la locomotora, possible causa de l'accident

Renfe i Adif han obert una investigació per tal d'esclarir les causes de l'accident ferroviari. En aquest sentit, segons les primeres informacions, hauria estat causat per una errada mecànica en el sistema de frens de la locomotora de FGC, que s'hauria saltat un semàfor en vermell.

A primera hora del matí d'aquest dilluns, s'ha restablert la circulació de trens en el tram entre Tarragona i Cambrils i Reus de les línies R15 i R16, que havia quedat interrompuda. En aquest sentit, els dos combois accidentats es retiraran de les vies durant aquest matí.

Un gran desplegament dels serveis de seguretat i emergències

Arran de l'accident entre els dos trens, els Bombers de la Generalitat van activar 12 dotacions, entre les quals la unitat del GRAE (Grup d’Actuacions Especials) amb el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que tornava d’un servei per un ciclista ferit, en una zona de difícil accés, al terme municipal de Pratdip.

Efectius dels Bombers van encarregar-se del triatge de les persones ferides i l’evacuació del tren, han revisat els sis vagons de passatgers i han descartat que hi hagués cap altra persona a l’interior. També s’ha revisat la locomotora de mercaderies, ja que alertaven que fumejava després de la col·lisió, però s’ha descartat qualsevol incendi, tant a la locomotora com a la cabina.

El xoc de trens també ha mobilitzat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Vila-seca, així com la tècnica municipal de Protecció Civil de Vila-seca i dos tècnics de l’Operativa Territorial de Protecció Civil de la Generalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario