martes, 24 de mayo de 2022

CAO DE BENÓS EN BUSCA Y CAPTURA


 
Albert Fuentes
23/05/2022 09:40h

El tarragoní Alejandro Cao de Benós és buscat per l'FBI. La Fiscalia d'Estats Units ha presentat càrrecs contra la veu occidental de Corea del Nord per participar en una presumpta trama per evadir les sancions imposades per Estats Units contra la dictadura de Corea del Nord, per l'ús de criptomonedes.

En el comunicat que va el departament de Justícia nord-americà el passat 25 d'abril, s'assenyala que Cao de Benós és buscat per haver conspirat per violar la IEEPA (Llei internacional d'Emergències de Poders Econòmics, en anglès, International Emergency Economic Powers Act).

En concret, conspirant per violar les sancions dels Estats Units a la República Popular Democràtica de Corea (DPRK o Corea del Nord) treballant amb un ciutadà estatunidenc per proporcionar il·legalment serveis tecnològics de criptomonedes i 'blockchain'.

Cao de Benós, buscat per l'FBI ACN

Segons l'auto publicat, el tarragoní, juntament amb un altre acusat, el britànic Christopher Emms, van facilitar que un enginyer d'Estats Units, Virgil Griffith, viatgés a Corea del Nord, amb escala a la Xina durant el 2019, per participar en un congrés conegut com a Conferència Pyongyang de Blockchain i Criptomonedes, que organitzaven ells mateixos.

L'FBI, la policia judicial nord-americana, ha investigat aquest cas. Expliquen que Emms i Griffith van alliçonar a representants de Corea del Nord, i altres assistents, per utilitzar tecnologia de cadena de blocs, 'blockchain', i criptomonedes per evadir sancions d'Estats Units i blanquejar diners.

Segons el fiscal federal Damian Williams, suposadament van aconsellar «als funcionaris de Corea del Nord de com amb aquesta tecnologia de les criptomonedes es poden transferir diners a qualsevol país del món, independentment de les sancions que s'imposen».

D'aquesta manera, els Estats Units consideren a Cao de Benós un pròfug, segons el comunicat que es va anunciar aquest passat abril. L'enginyer que van portar a Corea del Nord, Virgil Griffith, es va declarar culpable l'any 2019 per ajudar al país asiàtic a evadir sancions. La sentència va ser de 63 mesos de presó i una multa de 100.000 dòlars.

Es va emetre una ordre de detenció federal per a Cao de Benós al Districte Sud de Nova York. Uns fets que van iniciar-se el passat 27 de gener de 2022, després que el tarragoní fos acusat de conspiració per violar la IEEPA.




No hay comentarios:

Publicar un comentario