martes, 3 de mayo de 2022

10 DE MAYO, FERIA DE LA OCUPACIÓN EN EL PUERTO

 

Els equipaments municipals del Port de Segur de Calafell acolliran el proper 10 de maig, una nova edició de la Fira de l’Ocupació. El certamen, organitzat per la Cambra de Comerç de Tarragona, l’Ajuntament de Calafell i el centre empresarial municipal VilarencZenit, recupera el format presencial, després de dos anys que, per la pandèmia, s’ha celebrat virtualment.

La Fira de l’Ocupació és una trobada que posa en contacte empreses que busquen treballadors i treballadors que busquen feina o volen canviar la que tenen. Se celebra en l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Tarragona. Amb la represa del format presencial, se’n farà la del dia 10 de Calafell i una altra a la ciutat de Tarragona, el 19 de maig.

Aquesta Fira era considerada, abans de la covid, un dels principals esdeveniments més multitudinaris i participatius i la principal plataforma laboral del sud de Catalunya.

Josep Oriol Fernández, director de formació de la Cambra de Comerç de Tarragona, destaca que “és molt important recuperar la normalitat, i per dos motius”. D’una banda, diu Fernández, “estem en un moment en què necessitem impulsar l’activitat econòmica”. De l’altra, afegeix, “les fires en línia van tenir un retorn molt positiu, però a dia d’avui res no pot substituir la presencialitat en aquest tipus d’esdeveniment, ja que el primer contacte i la primera entrevista poden ser determinants”.

La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament, Mònica Trepat, confia que la Fira assoleixi les dades de participació d’abans de la pandèmia. L’última vegada, al Baix Penedès, “el certamen va congregar 35 empreses i prop de 1.500 persones participants”, diu. I subratlla: “És un format molt directe i àgil, ja que en un sol dia empreses que necessiten incorporar personal i treballadors que busquen feina, poden trobar-se en un mateix indret i sortir gairebé amb contractacions signades”.

A més de les entrevistes, la Fira ofereix xerrades i tallers, destinats a millorar l’ocupabilitat de les persones que busquen feina, així com un assessorament i suport personalitzat als assistents. El programa, que es desenvoluparà a la biblioteca Casa Nova i al centre cívic Montse Civit, és el següent:

9:45 hores

Obertura institucional.

10 hores
Inici de la Fira de l’Ocupació.

10:30 hores
Taller: El repte de trobar feina. A càrrec d’Elena Trilla.

11 hores
Team Building. Com fer-te imprescindible a la feina. Qüestió d’actitud. Tu decideixes! A càrrec de Francisco Florido.

12 hores
Llueix-te a l’entrevista digital. A càrrec d’Isabel Cerdán.

16 hores
Team Building. Com fer-te imprescindible a la feina. Qüestió d’actitud. Tu decideixes! A càrrec de Francisco Florido.

És imprescindible inscriure’s per a poder participar en la Fira de l’Ocupació, mitjançant un formulari electrònic. A més, hi haurà un aforament limitat i es requerirà l’ús de la mascareta, com a mesura de precaució sanitària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario