martes, 28 de marzo de 2023

CALAFELL: AMENAZA DE HUELGA PARA SEMANA SANTA (Recogida de basura)

 


Els treballadors de la recollida de la brossa de Calafell han anunciat una vaga del servei durant la Setmana Santa si abans no s'arriba a un acord pel conveni col·lectiu. La plantilla, que fa poc es va incorporar a l'empresa pública CEMSSA RSU, ha decidit prendre aquesta mesura per la "falta de voluntat negociadora de la direcció per tal d'assolir un nou Conveni Col·lectiu", apunten en un comunicat de Comissions Obreres (CCOO).

Els treballadors lamenten que la comissió negociadora impulsada fa gairebé un any es troba encallada, després que l'empresa "decidís aixecar-se de la mesa de negociació el novembre". A principis d'aquest mes de març, els treballadors van demanar la represa de les negociacions i, "davant la manca de resposta", van acordar la convocatòria de la vaga a l'assemblea celebrada el 21 de març.

Acte de mediació aquest dimarts

Al comunicat afirmen que, si no s'arriba a un acord abans de la Setmana Santa, faran vaga entre els dies 3 i 10 d'abril, en un moment de crescuda de la població i l'activitat. Aquest dimarts 28 de març hi ha un acte de mediació entre les dues parts que ha convocat el Departament de Treball.

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha apuntat a TarragonaDigital que les converses pel conveni col·lectiu "s'han mantingut els últims mesos", afirmant que es va fer una trobada "al gener". Ferré afegeix que no acceptaran coaccions "pel fet que s'apropin eleccions municipals".

No hay comentarios:

Publicar un comentario