miércoles, 5 de abril de 2023

LA "ACA" ABRE EXPEDIENTE A CALAFELL


Canvi d'última hora en les restriccions d'aigua per fer front a la sequera. El Govern ha decidit tirar endavant noves mesures davant l'alarmant situació de manca d'aigua que viu Catalunya en els últims mesos, tot i les discrepàncies amb l'oposició.

Aquest dimarts s'ha aprovat la proposta que es va posar sobre la taula en la cimera especial per la sequera de divendres passat, en què no es va arribar a cap acord.

Una proposta que implica més mesures extraordinàries per fer front a la situació, com la destinació de fins a 90 milions d'euros a fer obres i reparacions a la xarxa de distribució per evitar fuites i millorar el subministrament d'aigua.

Les piscines municipals podran obrir

El Govern ha optat per posar en marxa una de les mesures més polèmiques que ja s'havien plantejat. Així doncs, el nou pla permetrà que les piscines municipals i d'ús comunitari puguin omplir-se aquest estiu per «raons de salut pública».


La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha declarat que «tenir les piscines disponibles és important», tot i que «sabem que al setembre podem tenir una situació d'emergència».

Es tracta d'una modificació d'última hora del Pla Especial de Sequera que es farà efectiva el pròxim mes de maig, quan s'acabarà de concretar finalment quines piscines podran obrir i quines no. De moment, piscines com les privades d'hotels o càmpings i les de les comunitats de veïns encara no tindrien llum verda per obrir aquest estiu.

8 municipis catalans, sense plans d'emergència

D'altra banda, fins a 8 ciutats catalanes no haurien presentat els plans d'emergència contra la situació actual. Es tracta d'un pla de sequera amb cinc escenaris amb què Catalunya compta des de principis de l'any 2020.

Els municipis de més de 20.000 habitants estaven obligats a presentar la documentació davant de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè fos aprovada.

No obstant això, 8 d'ells, tot i comptar amb 6 mesos de termini, no ho han fet. L'ACA ja ha obert expedients a les ciutats incomplidores. Són Calafell, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Figueres, Molins de Rei, Ripollet i Viladecans, que ara podrien enfrontar-se a una sanció econòmica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario