miércoles, 30 de noviembre de 2022

LA AUTOPISTA EN EL TRAMO VENDRELL - CUBELLES SERÁ GRATUITA EN ENERO

 

Els alcaldes de Calafell i Cunit s'han mostrat satisfets perquè la Generalitat ha respectat el pacte que s'havia assolit feia un mes i mig, amb l'anterior Secretari de Mobilitat, Isidre Gavín. El seu successor, Marc Sanglas, s'havia reunit amb els dos alcaldes, després dels accidents reiterats que havien hagut a la C-31, al seu pas per Cunit, tot i les obres de millora de la carretera i que no han garantit la seguretat dels vianants.

Tant Jaume Casañas com Ramon Ferré, s'han alegrat per l'anunci del Conseller, per totes les entitats i moviments veïnals que els han donat suport i els han acompanyat en la reivindicació, especialment la Coordinadora de Calafell i la Xarxa de Mobilitat del Penedès. Els dos alcaldes havien assumit el lideratge en les negociacions amb la Generalitat per a fer possible la gratuïtat anunciada.

La gratuïtat d'aquest tram de la C-32 reduirà el pas d'entre 8.000 i 10.000 vehicles diaris que actualment passen per la C-31. Això permetrà revertir aquesta carretera als municipis i passarà a ser un carrer més, facilitant la seva transformació en travessera urbana, pacificant el trànsit, permeabilitzant el seu traçat i donant continuïtat i seguretat al futur carril bici que unirà els diversos municipis.

També, el Conseller ha anunciat l'augment en la bonificació del peatge de Vallcarca, del 40% al 50% per la mobilitat obligada. No obstant, els dos alcaldes han remarcat que "continuarem treballant en la línia iniciada, fa un any i mig, per a ampliar els descomptes per recurrència actuals (24 hores) en els peatges troncals de Cubelles i Vallcarca". Els alcaldes demanen que la Generalitat ampliï la partida de bonificació dels peatges de la C-32, en uns 8/10 milions d'euros, fet que permetria assumir una bonificació del 100% a Cubelles i del 60% a Vallcarca que milloraria el 70% i 40% actual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario