jueves, 22 de junio de 2023

RECOMENDACIONES DEL AYUNTAMIENTO PARA LA VERBENA

 

Calafell torna a promoure aquest Sant Joan una celebració de la revetlla que sigui inclusiva, prioritzant la pirotècnia lluminosa, i no la sorollosa. Per a aconseguir-ho, l’Ajuntament ha emès un seguit de consells, que demana que la ciutadania segueixi, de forma respectuosa amb les persones sensibles i animals que pateixen els efectes de la pirotècnia.

La idea és que tothom pugui gaudir de les festes tradicionals, sense perjudicar ni afectar ningú. L’Ajuntament, en aquest sentit, demana limitar el llançament de coets i petards o usar-los d’acord amb aquestes idees:Usar pirotècnia només la nit de Sant Joan.
Millor pirotècnies de llum i poc soroll.
Lluny d’habitatges, persones i animals, tot mantenint a la vegada la distància amb zones boscoses per prevenir el risc d’incendi.

Les persones

Les persones més afectades per la pirotècnia són les següents:
  • Persones amb autisme.
  • Persones amb discapacitat auditiva que no poden comunicar-se perquè no poden utilitzar el que els queda d'oïda.
  • Persones amb problemes de cor o altres malalties que poden empitjorar la seva salut.
  • Persones amb ligirofòbia: por a sorolls forts i sobtats.
Els animals

La pirotècnia afecta també els animals domèstics i salvatges, com per exemple gossos, gats o ocells, que pateixen tremolors, taquicàrdia o, fins i tot, la mort.

(Traducción al castellano)

Calafell vuelve a promover un San Juan inclusivo con pirotecnia luminosa, y no ruidosa

El Ayuntamiento pide a la ciudadanía que el disfrute de la verbena sea respetuoso con las personas sensibles y los animales

Calafell vuelve a promover este San Juan una celebración de la verbena que sea inclusiva, priorizando la pirotecnia luminosa, y no la ruidosa. Para ello, el Ayuntamiento ha emitido una serie de consejos, que pide que la ciudadanía siga, de forma respetuosa con las personas sensibles y animales que sufren los efectos de la pirotecnia.

La idea es que todo el mundo pueda disfrutar de las fiestas tradicionales, sin perjudicar ni afectar a nadie. El Ayuntamiento, en este sentido, pide limitar el lanzamiento de cohetes y petardos o usarlos de acuerdo con estas ideas:

Usar pirotecnia sólo la noche de San Juan.
Mejor pirotecnia de luz y poco ruido.
Lejos de viviendas, personas y animales, manteniendo a su vez la distancia con zonas boscosas para prevenir el riesgo de incendio.

Las personas

Las personas más afectadas por la pirotecnia son las siguientes:
  • Personas con autismo.
  • Personas con discapacidad auditiva que no pueden comunicarse porque no pueden utilizar lo que les queda de oído.
  • Personas con problemas de corazón u otras enfermedades que pueden empeorar su salud.
  • Personas con ligirofobia: miedo a ruidos fuertes y repentinos.
Los animales

La pirotecnia afecta también a los animales domésticos y salvajes, como perros, gatos o pájaros, que sufren temblores, taquicardia o, incluso, la muerte.No hay comentarios:

Publicar un comentario