martes, 29 de marzo de 2022

CALAFELL VOL REGULAR L´ÚS DE LA PIROTÈCNIA


 Per Marc Guitart
29/03/2022 12:01h

L'Ajuntament de Calafell segueix treballant en la nova normativa per regular l'ús de la pirotècnia al municipi. Ara fa un any, el govern local va anunciar l'objectiu d'eliminar-la completament en les festes locals en un termini de sis anys. L'ordenança que s'està fent també contempla, però, la regulació de l'ús de petards i coets per part dels ciutadans.

Segons ha avançat el Diari de Tarragona, la normativa contempla la prohibició de la pirotècnia en festes particulars o per a celebracions esportives. Només es podria usar amb autorització prèvia, i en unes zones i horaris establerts. Així, l'autorització només seria per a pirotècnia de baixa intensitat sonora i entre les 12.00 i les 23.00 hores.

També s'estableixen llocs per a fer-ne ús, allunyats de zones residencials, espais naturals o la platja. Alguns dels llocs que es proposen serien l'aparcament de la Bòbila, el port de Segur o la plaça del Mil·lenari. Si no es compleix amb la normativa, les sancions poden ser de fins a mil euros, que s'incrementarien a 6.000 en cas de reincidència.

Consulta ciutadana abans de portar la normativa al ple

Abans de portar l'ordenança al ple, l'Ajuntament vol impulsar una consulta pública perquè ciutadans i entitats hi diguin la seva. De moment, encara no s'ha apuntat quan es podria fer aquesta consulta. Un cop recollides les aportacions de la ciutadania, la proposta passaria pel ple, que és on es debatria la seva aprovació.

Des del govern local ja fa temps que han mostrat la seva disposició a reduir l'ús de la pirotècnia al municipi. La regidora de Participació Ciutadana, Helena Rubio, creu que són elements «molt nocius per al medi ambient pels residus químics que deixa i el risc d'incendis». Igualment, apunta que té una afectació sobre «les persones amb diversitat funcional i la flora i la fauna, especialment aquells animals que viuen entre nosaltres».

No hay comentarios:

Publicar un comentario